PREHRANA
Zdravje srca in žilja si krojimo tudi pri mizi z vsebino jedilnika, velikostjo porcij in količino kalorij (džulov), ki jih zaužijemo.
Priporočljivo je omejiti uživanje:
Na jedilnik pa vnesti obilo:
- sadje in zečenjave
- rib in morskih sadežev
- oreščkov in semen
- polnovrednih žit in žitnih izdelkov
- posnetega mleka in mlečnih izdelkov
- vode
Hrano razdelite na 3 do 5 manjših obrokov. Nikoli ne izpustite zajtrka, ki je lahko tudi obilnejši, večerja pa naj bo energetsko skromna in lahko prebavljiva.
wewe, D&K
- sadje in zečenjave
- rib in morskih sadežev
- oreščkov in semen
- polnovrednih žit in žitnih izdelkov
- posnetega mleka in mlečnih izdelkov
- vode
Hrano razdelite na 3 do 5 manjših obrokov. Nikoli ne izpustite zajtrka, ki je lahko tudi obilnejši, večerja pa naj bo energetsko skromna in lahko prebavljiva.
Ni komentarjev:
Objavite komentar